Tennissers Open Leidse trotseren hitte

Tennissers Open Leidse trotseren hitte

LEIDEN – Ook op Tennisclub Roomburg wordt vandaag rekening gehouden met de tropische hitte. Er zijn daarom extra maatregelen genomen om er voor te zorgen dat de deelnemers aan de Open Leidse Tenniskampioenschappen (OLK) goed de baan opgaan en weer afkomen.

Er wordt door de organisatie uiteraard gezorgd voor parasols en een oneindige stroom water, maar de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft zelfs een hitteregel opgenomen in het reglement.

John Doove, wedstrijdleiding Open Leidse: “De KNLTB heeft een hitte-index vastgesteld. Wanneer de temperatuur daarboven komt, hanteren we een tie break in de derde set, wanneer de wedstrijd lang duurt en de spelers gelijk staan. Op deze manier is een wedstrijd sneller afgelopen.”

Tennissers zoals de kopstukken die deze week vlammen op de Open Leidse, zijn goed getraind en redelijk gewend aan het spelen in de hitte. “De temperatuur doet geen afbreuk aan het niveau waarop ze presteren. Je ziet ze misschien iets meer rust pakken nadat ze een punt hebben gemaakt, maar er zal nog steeds vuurwerk te zien zijn op de baan”, aldus Doove.

De OLK wordt nog gespeeld tot en met zondag. De Open Leidse Tenniskampioenschappen worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg en wordt dus voor de 61e keer georganiseerd. Daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland.

Foto: Open Leidse Kampioenschappen

reacties