Meer bekendheid Terweepark als protest tegen busstation

Meer bekendheid Terweepark als protest tegen busstation

LEIDEN – Voor het Terweepark is een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan Ramses Shaffy. De beroemde chansonnier woonde in zijn jeugd zo’n 12 jaar in de buurt van deze plek. De onthulling niet alleen ter ere van Shaffy. De initiatiefnemers van de plaquette zijn tegen de plannen om hier een busstation te vestigen.

Protest tegen busstation

De onthulling is ter herinnering aan Ramses Shaffy die hier van 1940 tot 1952 woonde en in het bijzijn van Wendela van Mens (oud-bewoner nr 29) voor wie Ramses Shaffy ooit ‘Sneeuw voor Wendela’ componeerde. Er werd een toneelstukje opgevoerd, muziek gemaakt en verder waren veel buurtbewoners aanwezig. Allemaal ter ere van Shaffy.
Maar op de achtergrond speelt mee dat omwonenden het niets vinden dat wethouder Laudy juist het Terweepark plek heeft uitgekozen als nieuwe locatie voor het busstation dat nu nog aan de voorkant van Leiden CS ligt. Ook DJ Armin van Buuren was gekomen om te kijken naar de onthulling van de plaquette. Van Buuren woont op een steenworp afstand en heeft zich eerder uitgelaten tegen de komst van het busstation.
Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties