The Big Draw: iedereen kan tekenen

The Big Draw: iedereen kan tekenen

LEIDEN – Iedereen kan tekenen! Daarvan is de organisatie van The Big Draw overtuigd. Het tekenfestival strijkt op 16 september neer in het RMO en de Hortus Botanicus.

Tekenen en kleuren

Tijdens The Big Draw kan jong en oud en alles daar tussenin naar hartenlust tekenen en kleuren. Dit jaar kun je ervoor kiezen om antieke helden en godinnen te vereeuwigen of bomen en planten op papier te vereeuwigen.

Globaal en lokaal

The Big Draw begon in 2000 en wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd. Iedereen die zin heeft, kan aanhaken met een lokaal evenement. In Leiden nam De Lakenhal enkele jaren geleden de handschoen op, maar het museum heeft momenteel een verbouwing om handen. Vandaar dat het RMO en de Hortus de organisatie voor hun rekening nemen.

Tekenen tussen de antieke beelden

In het Rijksmuseum van Oudheden zijn er de hele dag door tekensessies en workshops voor kinderen in de tekententoonstelling en aan de tekentafels in de Tempelzaal. Voor beginnend illustratoren is er de masterclass illustreren voor tijdschriften. Te midden van de antieke beelden in de museumzalen zijn er in de ochtend tekenlessen voor volwassenen en ’s middags lessen portrettekenen.

Groen onder de loep

Aan de overkant van het Rapenburg, in de Hortus Botanicus Leiden, kunnen kinderen in het tuinhuisje plantjes onder de loep nemen bij een workshop botanisch tekenen. Jong en oud is de hele dag welkom in de buitentuin om tot zonsondergang te ontdekken en tekenen.

Kijk voor tijden, locaties en aanmelden op de websites van het RMO en  de Hortus.

Foto: Ilona Hartensveld

reacties