The Big Draw: teken de wereld zoals jij hem ziet

The Big Draw: teken de wereld zoals jij hem ziet

LEIDEN – Tijdens The Big Draw kan jong en oud naar hartenlust tekenen en kleuren. Zaterdag fungeerden de Hortus Botanicus en het RMO als tekenlokaal.

Tekenfestival

Het tekenfestival The Big Draw begon in 2000 en wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd. Iedereen die zin heeft, kan aanhaken met een lokaal evenement. In Leiden nam De Lakenhal enkele jaren geleden de handschoen op, maar het museum heeft momenteel een verbouwing om handen. Vandaar dat het RMO en de Hortus de organisatie van deze editie voor hun rekening namen.

Masterclass en workshop

In het Rijksmuseum van Oudheden waren de hele dag door tekensessies en workshops voor kinderen in de tekententoonstelling en aan de tekentafels in de Tempelzaal. Beginnend illustratoren konden de kneepjes van het vak leren tijdens de masterclass illustreren voor tijdschriften. Te midden van de antieke beelden in de museumzalen zijn er in de ochtend tekenlessen voor volwassenen en ’s middags lessen portrettekenen.

Botanisch tekenen

Aan de overkant van het Rapenburg, in de Hortus Botanicus Leiden, konden kinderen in het tuinhuisje plantjes onder de loep nemen bij een workshop botanisch tekenen. Vrij tekenen mocht ook: de hele dag door kon je je lekker tegen een boom nestelen in de buitentuin om te ontdekken en tekenen wat je maar tegenkwam.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties