The DriveXperience: ben je achter het stuur wel zo goed als je denkt?

The DriveXperience: ben je achter het stuur wel zo goed als je denkt?

REGIO – Hoe goed ben jij achter het stuur? En ben je echt zo goed als je denkt dat je bent? Kom erachter op The DriveXperience, een praktijkdag voor jonge automobilisten.

Het felgebeerde roze pasje

Je bent 18 jaar, je hebt je felbegeerde roze pasje op zak en bent er helemaal klaar voor om de weg op te gaan. Maar heb je echt alles getraind wat er te trainen valt tijdens je rijlessen? Hoe reageer je op uitzonderlijke situaties? Weet je echt wat alcohol of drugs doet met je reactievermogen? Tijdens The DriveXperience komen al deze vragen aan bod, en dan nog een paar.

Verbeterpunten

Je ervaart tijdens de praktijkdag achter het stuur en in drie modules hoe goed je als jonge autorijder bent en wat je verbeterpunten zijn. Automobilisten uit Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest kunnen zich aanmelden voor deze praktijkdag, die plaatsvindt rond en in het Leiderdorps gemeentehuis. Je kunt kiezen tussen zaterdag 25 en zondag 26 november en de dag kost je niks nakkes nada.

Alcohol, drugs en smartphones

Je begint de dag met een praktijkrit, samen met twee andere deelnemers en een coach. Jullie wisselen elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl. Daarna mag je je skills op een slipbaan uitproberen gevolgd door, jawel, de groepsdiscussie over alcohol en drugs in het verkeer. En smartphones. Die komen ook aan bod.

De DriveXperience is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland.

Foto: Archief J2TV

reacties