Theatergroep in Oss brengt De Gorgels op toneel

Theatergroep in Oss brengt De Gorgels op toneel

LEIDEN –  Anderhalf jaar na het verschijnen van ‘De Gorgels’, wordt het kinderboek van Jochem Myjer volgende week uitgevoerd in theater de Groene Engel in Oss.

T’extpierement

Als je boek uiteindelijk een theaterstuk wordt, weet je dat je het goed hebt gedaan. Als je boek binnen zo’n korte tijd al bewerkt wordt voor theater, dan ben je op weg classic te worden. De talentklas van theaterschool T’expierement in Oss brengt komend weekend het verhaal van Melle, Limoni en de raadselachtige beestjes op de planken.

“Ik was het boek aan het voorlezen aan mijn eigen kind”, vertelt Astrid Radoes van T’extpierement. “Die was ontzettend enthousiast, en ik trouwens ook. Toen kwam ik erachter dat nog veel meer kinderen in onze omgeving het boek aan het lezen waren. En zo ontstond het idee om een voorstelling van het verhaal te maken. Gorgels zijn natuurlijk wel rare beestjes, dus we hebben voor een vorm gekozen waarin tien vertellers elkaar in rap tempo afwisselen. Alleen het gorgeltje Bobba wordt echt gespeeld.” 

Bellen met management

Komt geestelijk gorgel-vader Jochem zelf kijken? “Dat weten we nog niet. We gaan bellen met zijn management, maar hij is natuurlijk nu op pad met zijn eigen voorstelling. Zou wel echt heel erg leuk zijn!”

Foto: Jochem Myjer

reacties