Tien jaar Japanmarkt: bonsaiboompjes, Cosplay en sake

Tien jaar Japanmarkt: bonsaiboompjes, Cosplay en sake

LEIDEN – Japan, Leiden krijgt er geen genoeg van. Afgelopen zondag kon je op de Japanmarkt bij het Sieboldhuis over de hoofden lopen én je laten meevoeren door de diversiteit van de Japanse kunst en cultuur. En omdat de Japanmarkt met deze editie haar tiende verjaardag vierde, werd er grootser dan ooit uitgepakt. Bekijk onderaan de pagina onze fotoreportage.

Bonsaiboompjes en sake

Het evenement had natuurlijk wel alles mee. Met schitterend weer, lekker eten en een hoop cultureel vertier. De Japanmarkt bood alle facetten die met de Japanse cultuur te maken hebben, zowel in het verleden als het heden. 500 meter markt op het Rapenburg met prenten, kimono’s, bonsai-boompjes, sushi, sake, en zelfs Japanse toiletbrillen. Ook werd er een Cosplay Contest gehouden waar veel liefhebbers, jong en oud, aan mee deden.

Japanse keizer

Japanmuseum SieboldHuis organiseert de Japanse markt jaarlijks. Met dit festijn wordt traditiegetrouw het bezoek van de Japanse keizer herdacht, dat hij in 2000 bracht aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg.

Foto’s: J2TV / Jimmy de Heus

 

reacties