Tiny Houses: dolgelukkig in een piepklein huisje

Tiny Houses: dolgelukkig in een piepklein huisje

LEIDEN – Op woensdag 7 september vindt in het stadhuis de derde editie van het Stadscafé plaats, georganiseerd door RAP Leiden. Dit keer staan de Tiny Houses in de schijnwerpers. Tiny Houses? Inderdaad. Hele kleine huizen.

Very tiny

Tiny Houses vinden hun oorsprong in Amerika. In 2007 begonnen zich een aantal mensen af te vragen hoeveel ruimte ze nu écht nodig hadden. Of het mogelijk was om met zo weinig mogelijk spullen een beetje onzichtbaar te gaan wonen. Vanuit filosofisch, praktisch, pragmatisch, economisch en ideologisch oogpunt. En nog het liefst zelfvoorzienend ook. En zo werd het kleine huisje geboren, niet groter dan 50 m2, compact, duurzaam en vooral erg betaalbaar. De trend waaide, zoals trends dat wel vaker doen, over naar de rest van de wereld en inmiddels kun je in veel landen very tiny wonen. Ook in Nederland wonen groepen mensen bij elkaar, elk in hun eigen piepkleine huisje.  en/of duurzaam

Hoe zou dat eruit zien in Leiden?

Ook in architectonisch Leiden stemmen de Tiny Houses tot nadenken. Een interessant idee, duurzaam ook, maar wáár zet je ze neer in de stad?  Daarom roept RAP Leiden architecten, ontwerpers, photoshoppers en creatievelingen op om antwoord te geven op de vraag: waar zouden Tiny Houses in Leiden helemaal op hun plek zijn? Stuur je beeld, schets of render van een bestaande bebouwde situatie in Leiden met ingetekende very tiny huisjes en geef jou kijk op hoe het eruit zou kunnen komen te zien. Stuur voor 1 september je inzending naar contact@rapleiden.nl. Nieuwsgierig naar deze woonvorm? Kom dan op 7 september om 20.00 uur naar het stadhuis.

Misschien is binnenkort piepklein wonen het nieuwe luxe. Wie weet.

Foto: RAP Leiden

 

reacties