Toekomst Xenos Leiden onzeker na overname

Toekomst Xenos Leiden onzeker na overname

LEIDEN – Het merendeel van de vestigingen van Xenos, wordt omgebouwd tot Casa. Nog voor de zomer worden 110 winkels voorzien van de winkelformule van de nieuwe eigenaar die nu al draait in 500 vestigingen in heel Europa. Wat dit betekent voor de Leidse vestiging is nog onduidelijk.

Casa

 

Casa krijgt door de ‘overname’ in één klap twee derde van alle Xenos-vestingen en zo’n 1900 personeelsleden. De familie Blokker neemt zelf het roer over bij de overige 60 winkels. Wat dit betekent voor de overgebleven 850 medewerkers is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat er 180 banen verloren zullen gaan op het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos.

Opmerkelijk aan de overname door Casa is dat het van oorsprong Belgische bedrijf tot eind 2016 zelf onderdeel was van Blokker Holding. Nu staat het weer op eigen benen en is actief van België tot Marokko. De keten heeft zelfs één vestiging op Aruba.

Het assortiment van Casa zal niet veel verschillen van wat er nu bij Xenos in de schappen ligt. Wel zijn de winkels veel strakker ingericht. Je vindt er vooral decoratie voor in en om het huis, maar ook huishoudtextiel, keukenartikelen en meubelen.

Blokker in zwaar weer

Het voormalig moederbedrijf van Xenos, Blokker Holding, verkeert al langer in zwaar weer. Om die reden werden eerder al een deel van de eigen Blokker-winkels verbouwd en een ander deel opgeheven. Ook het opgaan van het merk Bart Smit in Intertoys heeft te maken met de beroerde financiële positie van de eigenaar. Xenos stond sinds afgelopen zomer in de etalage en vindt nu dus in Casa een nieuwe eigenaar.

Foto: J2TV / Fleur de Haas

reacties