Topbestuurder LUMC gaat vanaf volgend jaar minder verdienen

Topbestuurder LUMC gaat vanaf volgend jaar minder verdienen

LEIDEN – De bestuurder P.C.J. Hogendoorn van het LUMC gaat volgend jaar een stuk minder verdienen. Dat laat de afdeling communicatie weten in een reactie op vragen van Leiden.TV.

Toegestane norm

Eerder deze week bracht RTL Nieuws een lijst naar buiten waaruit bleek dat veel ziekenhuisbestuurders meer verdienen dan de toegestane norm. De top 50 van bestuurders die meer verdienen dan een minister. Onder die 50 veelverdieners is ook een bestuurder van het Leids Universitair Medisch Centrum, P.C.J. Hogendoorn.

Afgebouwd

In 2013 werd afgesproken dat bestuurders die met overheidsgeld betaald worden, niet meer mogen krijgen dan het ministerssalaris. In 2016 was dat 179.000 euro. Maar bestuurder P.C.J. Hogendoorn van het Leidse ziekenhuis kreeg in dat jaar nog ruim tweeëneenhalve ton bijgeschreven voor bewezen diensten. Hoe zit dat?

“Het LUMC houdt zich uiteraard aan de Wet Normering Topinkomens”, zegt een woordvoerder van het LUMC in antwoord op vragen van Leiden.TV. “Op grond van de daarbij horende overgangsregeling worden bezoldigingsafspraken die voor 2013 zijn gemaakt vier jaar lang gerespecteerd en daarna afgebouwd. De bezoldiging van professor Hogendoorn valt onder deze overgangsregeling en wordt dus vanaf 2017 afgebouwd.”

Foto: Wikipedia

reacties