Topstuk Van Doesburg gratis te bekijken

Topstuk Van Doesburg gratis te bekijken

LEIDEN – Liefhebbers van De Stijl hoeven niet te wachten tot Museum de Lakenhal klaar is met verbouwen. Zaterdag 13 mei is iedereen van harte welkom in het Stadhuis van Leiden om Contra Compositie VII door Theo van Doesburg te bewonderen.

Gratis kijken

Het werk is die zaterdag in mei ’s middags te zien in de Burgerzaal van het Stadhuis in Leiden. Toegang is gratis. Museum De Lakenhal kocht dit werk begin maart aan op een veiling in Londen. Daarbij werd het museum geholpen door gulle giften van verschillende stichtingen en verenigingen. Maar ook door veel Leidenaren die wel een euro of twee(duizend) wilden missen voor dit schilderij.

Theo van Doesburg schilderde Contra-compositie VII in 1924 in Parijs, in de hoogtijdagen van De Stijl. Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat Theo van Doesburg in 1917 in Leiden het gelijknamige tijdschrift De Stijl oprichtte. Mooier kan het dan ook niet dat Museum De Lakenhal juist dit jaar dit topstuk van internationaal belang voor altijd toe kan voegen aan de collectie.

Foto: Stedelijk Museum de Lakenhal

reacties