Travellers gesignaleerd in Zoeterwoude: trap er niet in

Travellers gesignaleerd in Zoeterwoude: trap er niet in

ZOETERWOUDE – In Zoeterwoude zijn zogenaamde Irish Travellers gesignaleerd. Deze ‘behulpzame klusjesmannen’ zijn in werkelijkheid handige oplichters. De politie waarschuwt inwoners van Zoeterwoude en omgeving om niet in de trucjes te trappen.

Werkwijze

Politie Leiden Zuid helpt de collega’s in Zoeterwoude een handje en plaatst de waarschuwing op hun Facebookpagina, met daarbij de werkwijze die de Irish Travellers doorgaans gebruiken:

“Zij bellen bij u aan om hun diensten aan te bieden. In dit geval gebruiken ze de smoes ‘U heeft vorstschade aan uw dak’. Uiteraard is er niets mis met uw dak. Na de zogenaamde reparatie laten zij u achter met flinke schade en een enorme rekening.”

Stuur ze weg

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: laat ook niet even je dakgoot inspecteren, naar je dak kijken of de leidingen checken. Wat ze ook aanbieden, stuur ze weg en bel de politie. Als er iets gerepareerd dient te worden aan je huis, zijn er genoeg betrouwbare bedrijven in de buurt.

Oudere mensen

De zogenaamde klusjesmannen hebben het overigens vaak op oudere mensen gemunt. Als je dit ziet gebeuren, help hen dan de Travellers weg te sturen en neem direct contact op met de politie.

Irish Travellers

Travellers is de benaming voor een groep rondtrekkende mensen van Ierse afkomst. Vroeger reisden ze rond in huifkarren, tegenwoordig in caravans. Het is een gesloten gemeenschap waarover weinig informatie bestaat. Ze duiken af en toe op in verband met criminele activiteiten in de landen waar ze doorheen reizen.

Foto: Archief J2TV

reacties