Tyrannosaurus Rex haalt 110.000 bezoekers naar Naturalis

Tyrannosaurus Rex haalt 110.000 bezoekers naar Naturalis

LEIDEN – Het Leidse museum Naturalis verwelkomde woensdag de 110.000ste bezoeker van de populaire tentoonstelling T. rex in Town. De gelukkige bevond zich onder ruim 40 kinderen die met de speciale T.Rexpress van NS naar Naturalis werden gebracht.
De T.Rex-tentoonstelling wordt sinds de opening op 10 september druk bezocht en de eerste mijlpaal van 100.000 bezoekers is eerder dan verwacht al gepasseerd. Dit jaar heeft het museum tot nu toe in totaal ruim 370.000 bezoekers getrokken, waarmee het vorige recordaantal bezoekers verbroken is, en het jaar is nog niet voorbij. De tentoonstelling T.Rex in Town is nog tot en met 5 juni 2017 te zien in Naturalis. Daarna gaat het hele circus op reis langs musea over de hele wereld.

T.Rex in Town

Sinds 10 september is de tentoonstelling T.Rex in Town in Naturalis te zien. Bezoekers gaan ruim 66 miljoen jaar terug in de tijd op avontuur in de prehistorische periode het Krijt. Zij stuiten daarbij op levensechte dinorobots, kunnen zelf dinobotten opgraven en vragen stellen aan wetenschappers. Het middelpunt van de tentoonstelling is het skelet van Tyrannosaurus rex Trix, één van de drie meest complete T. rex-skeletten ter wereld. Trix werd in 2013 door Naturalis zelf gevonden en opgegraven in Montana in de VS.

reacties