Featured Video Play Icon

De Trixtrein: hop on, hop off

LEIDEN – Eén treintje maakt nog geen pretpark, maar daar is de ChristenUnie het niet mee eens. De partij ziet niets in het plan van onder andere het Centrummanagement om een treintje te laten rijden van Naturalis naar de Leidse binnenstad. Ook het CDA en GroenLinks laten deze trein liever voorbijrijden.

Stormloop aan bezoekers

Terwijl het een prachtig idee is om het Bio Sience Park en de historische binnenstad met al haar monumenten met elkaar te verbinden, zo zegt centrummanager Erwin Roodhart.  Zeker wanneer binnenkort de enige T.Rex in heel Europa in Leiden komt te staan. Naturalis brengt in september haar eigen T.Rex thuis en kan vanaf dag één rekenen op een stormloop aan bezoekers, mogelijk 300 belangstellenden per uur. Omdat het museum net buiten de stad staat, heeft het Centrummanagement in samenwerking met Stichting Stadsparkeerplan het plan opgevat om ieder kwartier een toeristentreintje te laten rijden van Naturalis naar de binnenstad. Deze trein is door de media en in de volksmond direct omgedoopt tot ‘Trixtrein’, verwijzend naar de naam die de T.Rex heeft gekregen.

Pretpark

Maar de ChristenUnie, CDA en GroenLinks vinden het Trixtreintje een slecht plan. Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie trekt de vergelijking met een pretpark.  PvdA, de Partij voor de Dieren en D66 kunnen zich juist prima vinden in het idee. Het blijft dus nog even onduidelijk of Leiden haar eerste hop on, hop off-treintje krijgt.

reacties