Turntalent Juliëtte Pijnacker blijft aan de gang

Turntalent Juliëtte Pijnacker blijft aan de gang

LEIDEN – Een welbestede zaterdag voor de Leidse turnster Juliëtte Pijnacker: ze kreeg in Hamburg brons, zilver en twee keer goud omgehangen.

International Stormarn-Cup

Afgelopen weekend vond in Hamburg de International Stormarn-Cup plaats. De 14-jarige  Juliëtte pakte allround een bronzen plak, bij de toestelfinales wist ze daar nog twee maal goud en een keer zilver aan toe te voegen. Met haar team van Turnz Amsterdam Gymnastics kwam Juliëtte tot een derde plaats.

Foutloze oefening

Juliëtte Pijnacker kwam zaterdag langzaam op stoom in de ijskoude Hamburgse sportzaal. Na een matige brugoefening, turnde ze een foutloze balkoefening. Ook op vloer en sprong was de Leidse turnster goed op dreef, wat resulteerde in vier toestelfinales op zondag.

Hoogste score van de dag

Daar viel ze op brug met een vierde plek net buiten de prijzen, maar met zilver op balk en goud op vloer en sprong kon ze tevreden naar huis keren. Bovendien kreeg Juliëtte de prijs voor de hoogste score van de dag.

Lekker jaar

Juliëtte kan terugkijken op een lekker jaar. In juli mocht ze namens Nederland naar de Europese Jeugd Olympische Spelen in Hongarije. Daarnaast mocht ze naar Elite Gym Massilia in Marseille en naar de Daniel D’Amato Cup in het Parijs. Dit jaar sluit ze eind december af met deelname aan het turnspektakel ‘a Touch of Gold’ in de Ziggo Dome.

Foto: PR

reacties