Twee Leidenaren aangehouden wegens auto-inbraak

Twee Leidenaren aangehouden wegens auto-inbraak

LEIDEN – De politie heeft twee Leidenaren van 24 en 25 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een auto op de Rijndijk. De eerste verdachte werd zondag 11 september kort na de melding aangehouden. De tweede verdachte, de man van 24 jaar, wist die nacht nog te ontkomen. Hij werd herkend en later alsnog aangehouden.

Zoektocht naar verdachten inbraak

Zondag 11 september om 05.40 uur werd gemeld dat er door twee mannen werd ingebroken in een auto op de Rijndijk. Een van de mannen zou met een zaklamp in de auto schijnen. Bij de melding werden de signalementen van de verdachten doorgegeven en was er ook een scooter gezien. De mannen waren kort daarna op de scooter weggereden richting de Haagse Schouwweg.
Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten.

Op de Robijnstraat bij een hofje werden de verdachten aangetroffen. Een agent hoorde daar eerst gefluister. De agent liep stilletjes richting de stem en zag op een gegeven moment bij een flat een man met een helm staan. De man fluisterde nog steeds en had de agent nog niet gezien. In het donker ontwaarde de agent nog een tweede persoon en liep rustig op ze af. Geschrokken keerden zij zich om toen de agent ze aansprak. De 24-jarige verdachte zette het direct op een lopen, terwijl de andere bleef staan en werd aangehouden. De agent had echter de vluchtende verdachte al herkend. Hij werd alsnog de volgende dag aangehouden.

Scooter en tas in beslag genomen

Hun scooter werd in beslag genomen evenals hun tas die vol met goederen zat. De goederen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De politie heeft tot nu toe vijf aangiftes binnen van inbraken in auto’s. Drie op de Rijndijk, één op de Sitterlaan en één op de Magda de Haasstraat. De politie onderzoekt of de verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn.

Foto: Archief J2TV

reacties