Twee seconden op kruising maakt het verschil bij oversteken

Twee seconden op kruising maakt het verschil bij oversteken

LEIDERDORP – Heus, er valt altijd wel wat te klagen. Zeker waar het de gemeente betreft. Maar als ze iets goed, snel en vriendelijk regelen, mag dat ook eens gezegd! Zoals het makkelijker maken om over te steken.

Verontrustend filmpje

Mark Barto plaatste begin september in de Facebookgroep ‘Je bent Leiderdorper als…’ en redelijk verontrustend filmpje, waarop zijn schoonmoeder van 87 lentes jong de kruising Winkelhof met de Laan van Berendrecht oversteekt. Ze is slecht ter been en gebruikt een rollator. Ze wacht netjes voor het stoplicht, en wanneer deze op groen springt, schuifelt ze het zebrapad over. Een veilige plek om over te steken, toch?

Nee hoor. Marks schoonmoeder is nog niet halverwege, of het groene mannetje begint te knipperen. Ze moet nog zeker twee meter naar de stoeprand en het stoplicht wordt alweer rood. Gelukkig wacht de auto netjes tot de dame over is, anders had het best naar af kunnen lopen. Onder het bericht in de Facebookgroep steken vele reageerders Mark en zijn schoonmoeder een hart onder de riem.

Twee seconden

Maar Hans de Vries gaat een stapje verder. Ook hij heeft het filmpje op Facebook bekeken, en besluit een mailtje te sturen naar gemeente Leiderdorp over deze onveilige situatie. En geloof het of niet, twee weken later ontvangt hij een keurig en uiterst positief antwoord terug:

img_6788

reacties