Tweede Kamerverkiezingen 2017

Tweede Kamerverkiezingen 2017

LEIDEN – Waar kan ik stemmen binnen de gemeente Leiden? Wat heb ik nodig om te stemmen? Wat was de uitslag van de verkiezingen in 2012? Leiden.TV geeft je overzichtelijk antwoord op de vragen rondom de verkiezingen in Leiden.

DE UITSLAG UIT 2012

Ruim 77% van de stemgerechtigde in de gemeente Leiden bracht in 2012 een stem uit voor de Tweede Kamer Verkiezingen. Grote winnaar was destijds de PvdA.

WAAR KUN JE STEMMEN EN WAT HEB JE NODIG?

Met de stempas en een geldig identiteitsbewijs kun je in elk stemlokaal binnen jouw gemeente stemmen. Je stempas is voor het stemlokaal het bewijs dat je nog niet bij een ander stemlokaal hebt gestemd. De stempas heeft echtheidskenmerken en een uniek nummer. Op jouw stempas staat ook het adres van het stembureau het dichtst bij jou in de buurt.

Wil je in een andere gemeente stemmen dan waar je staat ingeschreven? Dan moet je een kiezerspas aanvragen. Hiermee kun je in heel Nederland stemmen (dus ook op Bonaire, Sint Eustatius en Saba), behalve bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoe je een kiezerspas aanvraagt, lees je op de pagina Waar kan ik stemmen bij verkiezingen?

Stembureaus

Bekijk hier alle stembureaus in de gemeente Leiden:

reacties