Uitzwaaifeestje voor Trix (en Leidenaren mogen gratis)

Uitzwaaifeestje voor Trix (en Leidenaren mogen gratis)

LEIDEN – Heb je de Grande Dame nog niet gezien? Grijp dan nu je kans en neem dit weekend afscheid van T.rex Trix in Naturalis, voordat ze op een maandenlange tour door het buitenland gaat. En ben je een Leidenaar? Dan heb je helemaal geluk, want dan mag je haar gratis uitzwaaien.

Op tournee

Het lijkt nog zo kort geleden, maar Trix staat toch al echt sinds september vorig jaar in al haar glorie onder het dak van Naturalis. En dat dak is ook meteen het probleem: ze past eigenlijk niet helemaal soepel in het museumgebouw. Daarom worden er twee vliegen in één klap geslagen. Trix gaat na het weekend op tournee. Eerst gaat ze naar Barcelona, daarna naar Parijs en vervolgens willen de Chinezen het 66 miljoen jaar oude dinoskelet bewonderen.

Ècht thuis

Eind 2018 keert ze weer terug. Als alles volgens planning verloopt, is de grootscheepse verbouwing van Naturalis dan ook voltooid. Trix krijgt een ereplaats in de nieuwe tentoonstellingsruimte en is ze voor altijd ècht thuis in Leiden.

Gratis naar Trix

Komend weekend is ze dus  voor het laatst te zien voordat ze een jaar lang uit zicht verdwijnt. Jammer, maar wel goed nieuws voor alle Leidenaren: in het Leids Nieuwsblad van donderdag zit een uitnodiging voor het uitzwaaifeestje van Trix. Met deze uitnodiging mag je op maandag 5 juni tussen 17.00 uur en 21.00 uur gratis naar binnen, na sluitingstijd van Naturalis dus. Heb je de krant niet ontvangen? Op het stadhuis hebben ze vast nog wel een exemplaar voor je.

Bezoekersrecord verbroken

Sinds de opening van de tentoonstelling op 10 september hebben ruim 115.000 mensen oog in oog gestaan met Trix’ reusachtige en angstaanjagende schoonheid. Zij zorgde er eigenhandig voor dat het bezoekersrecord van Naturalis ruim verbroken wordt.

Foto: Archief J2TV

reacties