Unity of Sleutelstad: Oegstgeest kiest nìet

Unity of Sleutelstad: Oegstgeest kiest nìet

OEGSTGEEST – Niet kiezen is ook een keuze. De gemeenteraad van Oegstgeest heeft geen voorkeur uitgesproken wat betreft de lokale omroep voor de komende vijf jaar.

Niet wenselijk

Het merendeel van de partijen vindt het om verschillende reden niet wenselijk om een voorkeur uit te spreken. Het zou niet de taak zijn van de politiek, een vergelijking maken tussen beide omroepen zou lastig zijn, er zou te weinig ervaring zijn met Sleutelstad, dat zich tot voor kort voornamelijk op Leiden concentreerde en volgens de gemeenteraad voldoen zowel Sleutelstad als Unity voldoen aan alle eisen.

Laatste in de rij

Oegstgeest was de laatste gemeente in de rij die een keuze moest maken over haar voorkeur voor de lokale omroep van de Leidse regio voor de komende vijf jaar. Leiden koos voor Sleutelstad, Voorschoten en Zoeterwoude kozen voor Unity en Oegstgeest onthoudt zich dus van een keuze. Leiderdorp hoeft pas over twee jaar te kiezen, omdat het dorp een eigen omroep heeft.

Uiteindelijke beslissing

De voorkeuren worden voorgelegd aan het Commissariaat voor de Media, die de uiteindelijke beslissing maakt. Doordat het een versnipperd advies is, kan de besluitvorming nog maanden gaan duren.

Foto: Archief Leiden.TV

reacties