Universiteit Leiden in Aziatische sferen

Universiteit Leiden in Aziatische sferen

LEIDEN – Volgende week begint officieel het Leiden Asia Year. Universiteit Leiden zal een jaar lang geheel in het teken staan van Azië. Op deze manier wordt Leiden op de internationale kaart gezet als toonaangevend Azië-expertisecentrum.

Samenwerking

Het hele jaar door organiseert de universiteit in samenwerking met het LeidenAsiaCentre en vele andere partijen symposia, conferenties, lezingen en tentoonstellingen rond het thema. Ook de jaarlijks terugkerende evenementen zullen allemaal een Aziatisch tintje krijgen. Zoals de verjaardag van de universiteit, de Dies Naturalis op 8 februari.

Kenniscentrum op het dak

Universiteit Leiden is al langer dè plek waar kennis over Azië is gebundeld in onderwijs en onderzoek. Aanleiding voor het Leiden Asia Year 2017 is de bouw van The Asian Library op het dak van de Universiteitsbibliotheek, die in september geopend wordt. The Asian Library is een internationaal toonaangevend expertisecentrum, waarin de Universitaire Bibliotheken Leiden alle collecties over Azië onder één dak laat wonen en toegankelijk maakt voor studenten, onderzoekers en belangstellenden.

Aftrap met emoties

Het Asia Year wordt volgende week woensdag afgetrapt met een filosofische conferentie over emoties, waarin de verschillen worden belicht tussen hoe Europeanen hun emoties uiten, en hoe Chinezen dat doen. De rest van het programma kun je hier vinden.

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties