Restaurants Van de Leur en Meatcave hoeven niet dicht

Restaurants Van de Leur en Meatcave hoeven niet dicht

LEIDEN – De restaurants Van de Leur en Meatcave die in hetzelfde pand aan de Breestraat gevestigd zijn, hoeven niet te sluiten. Wel moeten de restaurants plaatsmaken voor de oorspronkelijke vorm van de winkel. Volgens de vergunning is Van de Leur namelijk een audiozaak waar je ook een kop koffie kunt drinken.

Geen ruimte meer voor restaurants

Maar op dit moment is de audiozaak verdwenen en is de horeca in het pand flink uitgebreid. Zonder dat daar een vergunning voor afgegeven is. Dat kan niet, zegt de gemeente nu. Er is een limiet gesteld aan hoeveel horeca er gevestigd mag en kan zijn in de Breestraat en die ruimte is op. dus moet Van de Leur de restaurants opdoeken.

Van de Leur, via Facebook: “We hebben nog steeds het volste vertrouwen dat we met de gemeente tot een oplossing komen en dat we u nog lang mogen ontvangen in zowel het grand café Van de Leur als de Meatcave.”

De ondernemers zijn strijdbaar en geven aan in beroep te gaan tegen het besluit van de gemeente. Daar is dan wel een nieuwe vergunning voor nodig. Of die er komt is twijfelachtig. Burgemeester Lenferink zei eerder tegen Sleutelstad FM dat de gemeente al gekeken heeft om de nieuwe situatie alsnog te vergunnen, maar dat dat niet ging.

Foto: Van de Leur

reacties