Featured Video Play Icon

Voorproefje varend erfgoed naar Leiden in 2018

LEIDEN – Meer dan 200 historische vaartuigen zullen in 2018 de Leidse haven aandoen. Dan wordt een scheepvaartevenement gehouden dat jaarlijks van ligplaats wisselt. De grootste collectie varend erfgoed ter wereld zal aanleggen in de Historische Haven langs het Kort Galgewater. Afgelopen weekend vond de editie van 2016 in Vreeswijk plaats, in de gemeente Nieuwegein.

Ledenvergadering kiest voor Leiden

Tijdens een ledenvergadering van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) koos een ruime meerderheid van de leden voor Leiden als dé plek voor hun landelijke reünie in 2018. De Stichting Historische Haven Leiden was al een tijd in de lobby om de grootste historische vloot ter wereld in Leiden te mogen ontvangen. De reünie vindt plaats van 26 tot en met 30 juli 2018. Het verwachte bezoekersaantal voor dit evenement ligt rond de 150.000 bezoekers op weekenddagen.

De Stichting Historische Haven Leiden is trots op dit landelijke evenement in Leiden: “Zo’n tweehonderd kleine en grote historische schepen komen naar de stad en zullen in de binnenstad afmeren,” zo geeft schipper Pepijn Hijdra aan. “We gaan ons nu richten op de voorbereidingen en het samenstellen van een mooi programma, maar natuurlijk staan rondom het historisch erfgoed allerlei culturele en nautische activiteiten voor jong en oud centraal”.

Voorproefje van Nieuwegein TV

De collega’s van Nieuwegein TV produceerden afgelopen weekend een televisiespecial over dit evenement. Daar heette het Vreeswijk Vol vaart. Hoe de naam van het evenement in Leiden zal luiden is nog even afwachten, maar de beelden geven een mooi voorproefje van wat ons over twee jaar te wachten staat.

 

reacties