Veenfabriek krijgt miljoenen, PS Theater niets

Veenfabriek krijgt miljoenen, PS Theater niets

LEIDEN – Toneelgezelschap De Veenfabriek krijgt van 2017 tot en met 2020 elk jaar €638.000,- subsidie van het Fonds Podiumkunsten (FPK). Dat bedrag is iets lager dan de  €657.000,- per jaar die de Leidse cultuurmakers hadden aangevraagd. De theatermakers van PS Theater blijven met lege handen achter.

Niets voor PS Theater

PS Theater had gevraagd om een jaarlijkse bijdrage van €125.000,- maar FPK had daar geen geld meer voor. Wel kreeg PS Theater een positieve beoordeling voor het werk dat ze maken. De groep gaat niet bij de pakken neerzetten en hoopt nu door donateurs toch aan het benodigde bedrag te komen zodat er geen voorstellingen geschrapt hoeven te worden. Overigens krijgt de theatergroep van de gemeente nog wel een bijdrage van €75.000,- per jaar.

De Veenfabriek krijgt wél subsidie

De commissie binnen FPK die de subsidies toekent is van mening dat De Veenfabriek een belangrijke rol speelt binnen de ontwikkeling van het Nederlandse muziektheaterlandschap. Het gezelschap weet daarbij binnen de veelheid aan voorstellingen die het produceert, een herkenbare signatuur te bewaren. Het gepresenteerde aanbod voor de periode 2017-2020 is in de ogen van de commissie een consequente voortzetting van de artistieke koers van de afgelopen jaren.

Foto: De Veenfabriek

reacties