Veiligheid kerstmarkt: rij-inperkende maatregelen

Veiligheid kerstmarkt: rij-inperkende maatregelen

LEIDEN – De veiligheidsmaatregelen rondom de drijvende kerstmarkt worden naar aanleiding van het drama op de kerstmarkt in Berlijn gisteren niet aangescherpt, maar de puntjes zijn wel op de i gezet. Dat zei een woordvoerder van gemeente Leiden tegen LeidenTV.

Vele scenario’s

“Wij werken vaak aan evenementen waar veel mensen op af komen”, zegt Hennie Castelein van gemeente Leiden. “Neem het Glazen Huis, 3 October, dus het niveau van werken aan veiligheid ligt altijd hoog. We werken altijd heel nauw samen met de organisatie zelf, met de brandweer en de politie. Tijdens de voorbereiding houden we rekening met vele scenario’s. En één daarvan is een aanslag. Dat is niet iets van de laatste tijd. Maar de actualiteit maakt dat er vragen komen, dus vandaag zijn de puntjes op de i gezet.” 

Rij-inperkende maatregelen

Er zijn ‘rij-inperkende maatregelen’ genomen, zegt Castelein. “Het verschil met Berlijn is dat de situatie hier anders is, er zijn veel minder verkeerswegen omheen waar bijvoorbeeld een vrachtwagen vaart zou kunnen maken. In opdracht van de burgemeester hebben we weer goed naar de situatie in Leiden gekeken. En dat blijven we doen.”

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties