Veiligheidsmaatregelen Kerstmarkt om veiligheidsredenen niet bekend

Veiligheidsmaatregelen Kerstmarkt om veiligheidsredenen niet bekend

LEIDEN – Er wordt de komende tijd gezellige drukte verwacht op de Nieuwe Rijn, met de drijvende ijsbaan en Kerstmarkt. Maar of er, net als vorig jaar, extra veiligheidsmaatregelen genomen worden, daarover wil gemeente Leiden niets zeggen.

Veiligheidsredenen

Gemeente Leiden wil niets, of nog niets, zeggen over mogelijke veiligheidsmaatregelen op de Nieuwe Rijn.

“Bij elk groot evenement wordt er nagedacht of er fysieke maatregelen getroffen moeten worden om de risico’s te vermijden”, zegt een woordvoerder van de gemeente desgevraagd. Maar om veiligheidsredenen zullen we er niet actief over communiceren.” 

Rij-inperkende maatregelen vorig jaar

Vorig jaar trok de drijvende Kerstmarkt meer dan 140.000 bezoekers. Kerstmarkten zijn populair; de schok was dan ook groot toen vorig jaar december een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt in Berlijn. Gemeente en politie Leiden namen toen direct rij-inperkende maatregelen door grote zandzakken te plaatsen op toegangsstraten rondom de Nieuwe Rijn.

Tijdens de voorbereiding houden we rekening met vele scenario’s”, vertelde een woordvoerder van de gemeente vorig jaar aan Leiden.TV. “En één daarvan is een aanslag. Dat is niet iets van de laatste tijd. Maar de actualiteit maakt dat er puntjes op de i moeten worden gezet.”

Foto: Archief J2TV

reacties