Featured Video Play Icon

Haringparty 3 October Gilde brengt 16.550 euro op

LEIDEN – Onder het genot van een lekkere vette haring en een glaasje Korenwijn werd dinsdagavond de jaarlijkse Haringparty van het 3 October Gilde gehouden. De bijbehorende veiling leverde maar liefst EUR 16.550,- op, een nieuw record. De opbrengst komt ieder jaar ten goede aan de viering van Leidens Ontzet.

Eerste vaatje

Koetshuis De Burcht was net als andere jaren de plek waar de Leidse ondernemers samenkwamen voor het drukbezochte partijtje. Met een flink aantal kavels om te veilen voelde veilingmeester Rudo Slappendel (links op de foto) zich als een vis in het water. De aangeboden haringen en de glaasjes Korenwijn brachten de aanwezige ondernemers in de juiste stemming om goed te bieden. Als laatste kavel werd het vaatje eerste haring geveild. Piet Sloos van Steenplaza viste als enige niet achter het net en nam het vaatje maatjesharing mee naar huis. Hij heeft beloofd de lekkernij te verdelen onder zijn medewerkers.

De opbrengst was meer dan 3000,- hoger dan afgelopen jaar. Het recordbedrag zal onder meer gebruikt worden voor een rondtour met verstandelijk gehandicapte kinderen.

 

reacties