Verdachte autobranden opnieuw beoordeeld door psychiater en psycholoog

Verdachte autobranden opnieuw beoordeeld door psychiater en psycholoog

LEIDERDORP – De 19-jarige jongeman die wordt verdacht van de reeks autobranden in Leiden en Leiderdorp eind vorig jaar, zit nog altijd vast. De onderzoeken van de psycholoog en psychiater moesten opnieuw. Op 21 september staat de verdachte weer voor de rechter.

Reeks autobranden

De jonge Leiderdorper wordt verdacht van de reeks autobranden die Leiden en Leiderdorp in september en oktober teisterden. Zo gingen in één nacht 16 voertuigen in vlammen op in de parkeergarage onder winkelcentrum Winkelhof. In april bepaalde de rechter dat hij voorlopig vast blijft zitten.

Nieuwe dubbelrapportage

 De zaak stond op 2 februari inhoudelijk op de agenda bij de rechtbank in Den Haag. De rechtbank heeft toen de behandeling aangehouden, omdat er nog vragen waren over de dubbelrapportage van psycholoog en psychiater. Er werd bepaald dat er een nieuwe dubbelrapportage moest komen.

Twee deskundigen

Een dubbelrapportage is een eindrapport van onderzoeken door zowel een psycholoog als een psychiater. Enkelvoudige rapportages zijn voornamelijk psychologisch van aard. Een psychologisch en psychiatrisch onderzoek zijn twee verschillende dingen: psychiatrie richt zich op mentale stoornissen en psychologie richt zich voornamelijk op menselijk gedrag. In een dubbelrapportage worden bevindingen van beide deskundigen vergeleken. In het eindrapport staat een advies aan de rechter.

Opnieuw voor de rechter

Op 21 september is er weer een inhoudelijke behandeling van deze zaak met onder andere aandacht voor deze nieuwe dubbelrapportage. Waarschijnlijk vindt ook deze zitting plaats achter gesloten deuren, vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachte.

Foto: Archief J2TV

reacties