Verdachte mishandeling agent nieuwjaarsnacht blijft vastzitten

Verdachte mishandeling agent nieuwjaarsnacht blijft vastzitten

LEIDEN – De 18-jarige jongen die ervan wordt verdacht in de nieuwjaarsnacht het kuit- en scheenbeen te hebben gebroken van agent Damien, blijft voorlopig vastzitten.

Voorarrest

Donderdag besloot het Openbaar Ministerie dat de Engelse jongeman in ieder geval nog veertien dagen in voorarrest blijft zitten. De andere jongens die bij de vechtpartij betrokken waren, een 17-jarige Engelsman, een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn en een 20-jarige man uit Katwijk, zijn op vrije voeten. Ze blijven wel verdachten in de zaak.

Pijnkreet

In de nieuwjaarsnacht kwam rond vier uur ’s morgens bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Lange Mare. Agent Damien ging er met zijn partner op af. Bij de aanhouding van de vier vechtersbazen werd Damien zwaar mishandeld. Hij liep onder meer een gebroken kuitbeen en gebroken scheenbeen op. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd en direct geopereerd.

VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen was die nacht mee met de bewuste agent. Hij zal het incident niet snel vergeten: “De pijnkreet van D. gaat door merg en been”, schrijft Zevenbergen later op Facebook.

Getuigenoproep

De politie zoekt nog steeds naar getuigen die rond vier uur ’s nachts in de nieuwjaarsnacht op of rond de Lange Mare iets hebben gezien of gehoord wat te maken heeft met de vechtpartij of de mishandeling van de agent. Heb jij meer informatie? Bel dan naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto: Archief J2TV

reacties