Verdachte mishandeling Leidenaar meldt zich bij politie

Verdachte mishandeling Leidenaar meldt zich bij politie

LEIDEN – De man die de 25-jarige Leidenaar Dave Hartevelt begin augustus ernstig mishandelde, heeft zich gemeld. De politie foto’s verspreidde foto’s van hem en dinsdagavond zag de verdachte zichzelf voorbijkomen in het programma Team West. Het gaat om een 40-jarige man uit Den Haag.

Enorme klap

Dave Hartevelt wandelde op 7 augustus door de Jan Vossensteeg, toen hij net iets te lang naar een gezinnetje keek dat door dezelfde straat liep. De man in het gezelschap ontvlamde in woede omdat hij dacht dat Dave naar zijn vrouw keek, kwam achter de Leidenaar aan en verkocht hem een enorme klap tegen zijn mond. Een hoektand brak af en een een aantal andere tanden kwam los te zitten.

“Je hebt me kapotgemaakt”

Dave was helemaal van de kaart door het voorval. Hij postte zijn verhaal op Facebook: “Ik weet niet wat er was gebeurt als je me iets hoger had geraakt. Je hebt me echt kapot gemaakt man, vooral mentaal.” Het herstel gaat mogelijk nog zo’n anderhalf jaar duren, en dan hebben we het alleen nog over zijn gebit.

Duidelijke beelden

Dinsdagavond besteedde het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West aandacht aan de zaak, en toonde daarbij duidelijke beelden van de dader. De 40-jarige Hagenaar meldde zich daarop bij de politie in Leiden. Hij is aangehouden.

Foto: Archief J2TV

reacties