Verdachte van gewapende overval op tankstation direct aangehouden

Verdachte van gewapende overval op tankstation direct aangehouden

LEIDERDORP – Zondagochtend pleegde een 23-jarige Leiderdorper een gewapende overval op het Texaco-tankstation aan de Persant Snoepweg. Hij kon niet lang van zijn buit genieten: niet veel later werd hij ingerekend door de politie.

Er met de buit vandoor

De 23-jarige man was zondagochtend rond een uur of elf het Texaco-tankstation binnengelopen. Hij bedreigde een medewerkster met een mes en eiste geld. Vervolgens ging hij er als een haas met de buit vandoor. De politie werd direct gealarmeerd.

Mes in het water

Opvallend genoeg keerde terug de overvaller terug naar het tankstation. Daar kon hij worden aangehouden door de politie. De verdachte bleek een bekende van de politie. Hij zou het wapen hebben weggegooid, dus duikers van de brandweer zochten in het water vlakbij naar het mes dat hij bij de overval had gebruikt. Het is niet bekend of het wapen en de buit terecht zijn. De Leiderdorper mocht linea recta mee naar het bureau voor verhoor.

 

Een 23-jarige man uit Leiderdorp is enkele minuten na het plegen van een overval op de Texaco aan de Persant Snoepweg aangehouden. De man was zondag 22 oktober om 11.00 uur het tankstation binnen gelopen en had een medewerkster bedreigd met een mes. Hij eiste geld en ging er vervolgens met zijn buit vandoor.

Duikers van de brandweer hebben in het water gezocht naar het wapen wat hij volgens getuigen had weggegooid in het water. Er werd na een klein uur zoeken gestaakt, er werd niks meer aangetroffen.

Video: Jelle Corstens

Geplaatst door Regio Leiderdorp op zondag 22 oktober 2017

Foto: Archief J2TV

reacties