Verfilming boek Jeroen Windmeijer komt dichterbij; wie wil meehelpen?

Verfilming boek Jeroen Windmeijer komt dichterbij; wie wil meehelpen?

LEIDEN – De Leidse schrijver Jeroen Windmeijer heeft de rechten van zijn boek ‘De Bekentenissen van Petrus’, verkocht aan filmproducent Talent United. Nu nog even de financiering rond krijgen.

Populaire acteur

De geruchten over een op handen zijnde film naar het eerste boek van Jeroen Windmeijer deden al even de ronde, maar nu ze worden steeds concreter. Tijdens de Museumnacht vertelde de schrijver tijdens zijn lezing trots over de plannen. “Met misschien wel een beroemde naam in de hoofdrol”, zei Windmeijer geheimzinnig. “Een heel populaire Nederlandse acteur.”

De Bekentenissen van Petrus

Het Petrus Mysterie, naar De Bekentenissen van Petrus, het eerste boek van Jeroen Windmeijer, gaat over archeoloog Peter de Haan, de beeldschone Judith Cherev, een gevaarlijke vondst en een mysterieuze moord. Daarna wordt er veel gevlucht en gerend, kriskras door de stad, tijdens Leidens Ontzet. Het is niets voor niets dat Jeroen de ‘Dan Brown van de Lage Landen’ wordt genoemd.

Team van abassadeurs

Het team van ambassadeurs dat zich inzet voor de verfilming van ‘Het Petrus Mysterie’, zoals de werktitel luidt, is niet het minste: producent Paul Ruven van Talent United BV won eerder drie Gouden Kalveren, scenarioschrijver Steven R. The schreef mee aan de succesvolste televisieseries van de afgelopen jaren en regisseur Raynor Arkenbout vertoonde zijn films op de meest prestigieuze filmfestivals ter wereld. Jeroen bevindt zich dus in goed gezelschap.

Cinefonds

Maar films maken kost geld. Het Petrus Mysterie wordt gesteund door het Cinefonds, en dat is al een mooie eerste stap. Dit fonds screent zorgvuldig welke projecten ze willen ondersteunen en haalt actief donaties binnen, veelal uit het bedrijfsleven. Wanneer je bijdraagt aan het Cinefonds, mag je naar de première, komt je naam op de aftiteling, meekijken tijdens draaidagen en meer van dat soort extra’s. Voor Het Petrus Mysterie is het Cinefonds vooral op zoek naar Leidenaren, bedrijven en ondernemers met hart voor de stad, die graag willen bijdragen aan het ultieme visitekaartje voor Leiden.

Geïnteresseerd? Kijk dan hier. Zeg nou zelf: wat is er gaver dan ons mooie stadje als decor op het grote witte doek?

Foto: Cinefonds

reacties