Verkoper neptassen aangehouden op Turfmarkt

Verkoper neptassen aangehouden op Turfmarkt

LEIDEN – Een 26-jarige man uit Eindhoven werd maandagavond op de Turfmarkt aangehouden. Hij werd opgemerkt omdat hij kort daarvoor een dure merktas aan een vrouw probeerde te verkopen op het Stationsplein.

Neptassen in Rotterdam

Zondag verkocht de Eindhovenaar in Rotterdam een dure merktas als zijnde een echte. Het slachtoffer betaalde hiervoor  € 375,-. Na onderzoek bleek de tas nep te zijn. Na wat speurwerk van het slachtoffer bleek dat de man ook in Leiden een dure tas aanbood. De vrouw ging samen met een aantal vriendinnen op onderzoek uit en trof de verkoper op het Stationsplein aan. De vrouw begon de verkoper direct te filmen met haar telefoon.

Toen de man door had dat het om de vrouw ging die hij zondag in Rotterdam een neptas had verkocht, probeerde hij de mobiel van de vrouw af te pakken. Toen dit niet lukte nam hij de benen richting de Steenstraat. De vrouw is nog, met haar vriendinnen achter de man aangerend, maar zij verloren hem uit het oog. Omstanders hielden uiteindelijk op de Turfmarkt de man tegen waarop hij werd overgedragen aan toegesnelde agenten. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Foto: Archief J2TV

reacties