Voorarrest verdachten moord Rooseveltstraat verlengd

Voorarrest verdachten moord Rooseveltstraat verlengd

LEIDEN – De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij die 14 juni plaatsvond op de Rooseveltstraat, blijven voorlopig in hechtenis.

Voorarrest verlengd

Donderdag 4 augustus moesten de mannen, een 34-jarige Zaandammer en een 23-jarige man uit Purmerend, voor de Raadkamer van de rechtbank in Den Haag verschijnen. Daar kregen zij te horen kregen dat hun voorarrest met 90 dagen werd verlengd. De verdachten blijven in beperking, hetgeen inhoudt dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld.

Mogelijk een liquidatie

Bij de schietpartij, die op 14 juni plaatsvond op de kruising van de Rooseveltstraat met de Gieterijstraat, raakte een 50-jarige Turkse Leidenaar zwaargewond. Twee dagen later bezweek hij aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Het slachtoffer overleefde eerder al een aanslag op zijn leven; in november vorig jaar werd hij beschoten in een Amsterdams kantoorgebouw. De politie houdt rekening met het scenario van een liquidatie. Vorige maand zond het TV-programma Opsporing Verzocht een reconstructie uit van de schietpartij.

Foto: J2TV / Guido Marsman

 

reacties