Kim Vermaas Nederlands Kampioen tafeltennis

Kim Vermaas Nederlands Kampioen tafeltennis

LEIDEN – Tafeltennisster Kim Vermaas heeft op het NK tafeltennis in Zwolle uitstekend gepresteerd.  De speelster van Scylla wist in het mixed-dubbel de titel in de wacht te slepen.

Met gelegenheidspartner Rajko Gommers won Vermaas (rechts op de foto) de finale met 3-2 van het sterke koppel Barry Wijers en Carla Nouwen. Dat bleek voor Gommers de opmaat naar een nog groter succes. Voor het eerst in zijn carrière wist hij de titel bij de mannen te veroveren door winst op Laurens Tromer.

Voor Vermaas en Gommers was het de tweede keer dat ze de dubbeltitel binnenhaalden. Ook in 2015 toonde het duo zich al de sterkste van Nederland. Wanneer Vermaas had kunnen uitkomen in het Dames dubbel hadden daar kansen op nog een titel gelegen. Een blessure van dubbelpartner Britt Eerland, afgelopen jaar nog Nederlands kampioen, maakte dat echter onmogelijk.

Ook individueel succesvol

Vermaas was ook in het individuele toernooi op dreef. Pas in de halve finale moest ze het met 4-0 afleggen tegen de latere winnares Li Jie. Geen schande uiteraard, de verdedigster hoort immers tot de internationale top en won afgelopen maand nog Europese Top-16. In de finale had Li Jie dan ook weinig tegenstand. Met 4-2 winst op Yana Timina werd ze de terechte kampioen.

Samen met Li Jie en de dan hopelijk herstelde Britt Eerland zal Vermaas op 7 maart voor het nationale team uitkomen in de strijd voor EK-kwalificatie uitkomen tegen Griekenland. Met de huidige vorm is dat een wedstrijd om naar uit te kijken.

Foto: Scylla

reacties