Verwarde Duitser gaat de paden op, de lanen in

Verwarde Duitser gaat de paden op, de lanen in

LEIDEN – Aken en Leiden, dat is toch best een verschil van hemelsbreed 230 kilometer. Toch hield een verwarde Duitser dinsdagmiddag ècht vol dat dit zijn huis in Aken was. In de Surinamestraat.

Eigen voordeur in Aken

Dinsdagmiddag nam de politie een kijkje bij een verwarde man die in de Surinamestraat de voordeur van een woning probeerde te openen. Het bleek om een 64-jarige Duitser te gaan, die er echt van overtuigd was dat hij aan zijn eigen voordeur in Aken stond te morrelen.

Aan de wandel

Toen de agenten hem met wat moeite in school-Duits uitlegden dat hij toch echt in het Hollandse Leiden stond, geloofde de man er helemaal niets van. Hij had overigens geen paspoort, portemonnee, telefoon of geld op zak en vertelde al dagen aan de wandel te zijn, vanuit Aken, op zoek naar zijn flat.

“Du stinkt Käse aus dem Mund”

De agenten brachten de verwarde man daarop naar de Psychiatrische Eerste Hulp. Tijdens deze rit kwam het de Duitser ineens voor dat de agenten toch gelijk hadden: “Ich muss in den Niederlanden sein, du stinkt Käse aus dem Mund, und der Weltcup kann dich auch vergessen!”*

* Ik moet wel in Nederland zijn. Je stinkt uit je mond naar kaas. En de Wereldcup kun je ook wel vergeten!

Foto: Archief J2TV

reacties