Verwonderpaspoort wint Museumeducatieprijs (èn mooi geldbedrag)

Verwonderpaspoort wint Museumeducatieprijs (èn mooi geldbedrag)

LEIDEN – Het Leidse Verwonderpaspoort is de winnaar geworden van de landelijke Museumeducatieprijs. Aan de uitverkiezing is een mooie geldprijs verbonden, waardoor ook basisschoolleerlingen uit de regio zich kunnen verwonderen.

Digitale Verwonderwereld

Het Verwonderpaspoort is een persoonlijke, digitale Verwonderwereld, waarmee Leidse basisschoolleerlingen naar aanleiding van een bezoek aan een museum of instelling thuis en op school verder kunnen leren met spellen, proefjes, quizjes en wistudatjes.  Zo leren kinderen nog meer over natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid.

De nieuwbakken minister van onderwijs Ingrid van Engelshoven zei namens de jury over het Verwonderpaspoort: “Dit project laat je op school en thuis een digitale wereld bouwen waarmee je uitgedaagd wordt om naar een museum te gaan.”

Nu ook regionaal

Het Verwonderpaspoort is van oorsprong een Leids initiatief, maar met het prijzengeld van maar liefst 40.000 euro kan het verspreidingsgebied flink uitgebreid worden. Vanaf nu kunnen ook kinderen uit de regio toegang krijgen tot Verwonderwereld. Het Verwonderpaspoort liet de andere finalist, Flip The Museum uit Eindhoven, in de categorie ‘best lopende project’ achter zich.

Leids samenwerkingsverband

Het Verwonderpaspoort is een samenwerkingsverband van de gemeente Leiden, Sterrewacht Leiden, Naturalis, het Mondriaan Fonds, Platform Bèta Techniek, Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden Pabo en vele andere Leidse instellingen.

Foto: Gemeente Leiden via Facebook

reacties