Featured Video Play Icon

[VIDEO] Barry Badpak: “Nu is Duh Mjoesikol echt klaar, hoor!”

LEIDEN – Ja, het was ècht de laatste voorstelling. Dat wist de cast, dat wist het publiek en daarom ging donderdagavond in Gebr. De Nobel het dak eraf tijdens Barry Badpak – Duh Mjoesikol.

XXL

Het publiek wist wat ze voorgeschoteld zouden krijgen: grappen, grollen, rare typetjes en het hele Barry-repertoire. Arie Tappert, Keith de steward, Stacey de crackhoer, allemaal kwamen ze weer langs. Veel bezoekers kwamen voor de tweede, en sommigen zelfs voor de derde keer. Voor hen was er toch nog iets nieuws te beleven: de XXL-versie bevatte nieuwe grappen, nieuwe liedjes en een nieuw karakter; de gemeentelijke stagiair met zijn hark.

“Nu is het echt klaar”

Duh Mjoesikol beleefde twee jaar geleden twee uitverkochte voorstellingen in het Volkshuis. Een reprise kon dan ook niet uitblijven.

“Maar nu is het echt klaar, hoor”, zegt Dikkie B van Barry Badpak. “Iedereen heeft die musical nou wel gezien, denk ik. Sommige mensen waren er donderdagavond voor de derde keer, die gaan heus niet een vierde keer naar die onzin lopen kijken, haha! Ik zeg nooit nooit, maar als we ooit weer een musical zouden doen, moeten we wel een nieuw avontuur beleven natuurlijk.” 

Dikkie B kijkt met veel plezier terug op Duh Mjoesikol. “Was gaaf om te doen, zeker in De Nobel. Het publiek wist wat ze moesten verwachten dus ze braken al meteen de tent af. Mooi man.”

Polonaise en commentaar

Er waren zit- en staanplaatsen, waardoor de avond de losse sfeer van een concert had. Je kon gewoon een biertje halen bij de bar, op een trapje zitten, polonaise lopen en luid reageren op de plotwendingen, hetgeen ook veelvuldig gedaan werd. Elke grap, elke opkomst en elk liedje kon rekenen op gejuich en commentaar. De cast en het publiek wisten dat dit de laatste keer zou zijn en gingen er dan ook vol in. Is Barry er rouwig om?

“Nee juh. Op naar het volgende geintje!”

reacties