Featured Video Play Icon

[VIDEO] Het Cultuurplein kan nog alle kanten op

LEIDEN – Als alles volgens planning verloopt, ligt er volgend jaar april een splinternieuw plein op het dak van de parkeergarage onder de Lammermarkt: het Cultuurplein. Maar wat gaan we er precies mee doen?

Culturele evenementen

Het antwoord op die vraag lijkt nog alle kanten op te kunnen. “Toen de gemeente besloot om de garage ondergronds te bouwen realiseerden ze zich dat er daarna een hele grote vlakte moest komen”, vertelt Arjen Pels Rijcken, voorzitter van stichting Cultuurpark Lammermarkt.

“Een dood plein, daar heb je niks aan, dus de wethouder heeft indertijd de Markt benaderd om te kijken of zij bereid zijn om het te gaan programmeren. Met name culturele evenementen, maar het kan alle kanten op.”

Van april tot oktober

Wat een Cultuurplein precies inhoudt, zal de tijd uit moeten wijzen, zegt Pels Rijcken. Het plein grenst aan het Cultuurkwartier, waar De Nobel, het Scheltemacomplex en de Lakenhal zich bevinden.

“Om die reden willen ze hier culturele activiteiten gaan organiseren. Wij gaan er vanuit dat we vanaf april kunnen programmeren, tot aan 3 oktober”, aldus Pels Rijcken.

Meedenken

Stichting Cultuurpark Lammermarkt hoopt dat mensen mee willen denken over de programmering. Op 22 mei om 16.30 uur vindt in Het Kijkhuis een bijeenkomst plaats waarop iedereen welkom is die iets heeft met het plein.

reacties