Featured Video Play Icon

[VIDEO] Duizendpoot Gideon Roggeveen: “Ik vind alles leuk”

LEIDEN – Gideon Roggeveen is een culturele duizendpoot. Hij schrijft, speelt, maakt en runt. Waarom zou hij ook kiezen? “Ik vind alles leuk!”

Jubileumvoorstelling

Gideon Roggeveen is theatermaker bij Roggeveen|Olijerhoek. Het soort theater dat het duo maakt, laat zich het beste omschrijven als absurd. Binnenkort bestaat Roggenveen|Olijerhoek 7,5 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden: “Er komt een jubileumvoorstelling! We gaan die voorstelling voorbereiden middenin het Cultuurkwartier, in het najaar, waarschijnlijk in Theater Ins Blau.”

Koffie en kunst

Gideon is één van de oprichters van Old School, een galerie/koffiebar op het Pieterskerkhof.

“Old School is een soort toonbank voor Leidse kunst en cultuur. Je kunt er in het weekend lekker een kopje koffie drinken en nu is er een expositie te zien over het gebouw in de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er regelmatig optredens met poëzie en muziek.”

In 2014 kwam kwam Gideons boek ‘Hallo mensen’ uit. Oei, alweer vier jaar geleden… “Doordat ik met zoveel dingen bezig ben, heb ik weinig tijd om te schrijven. Ik zou zeggen, ik ga niet te lang wachten met het volgende boek. Maar ik durf niet te zeggen wanneer.”

Duizendpoot

Gideon is het schoolvoorbeeld van een duizendpoot. Waarom is dat, kan hij niet kiezen?

“Ja, het is wel veel, hè? Ik vind gewoon alles leuk!”

reacties