Featured Video Play Icon

[VIDEO] Happy birthday, Universiteit Leiden – Bleijie vlog

LEIDEN – Universiteit Leiden blies donderdag 443 kaarsjes uit. In die ruim vier eeuwen verhuisde de universiteit een paar keer, leverde vele bekende knappe koppen af en doorstonden haar tradities de tand des tijds. Joost Bleijie wandelt met je door haar geschiedenis heen.

VLOG #24: De 443e verjaardag van de universiteit

Na het beleg en de bevrijding van Leiden wilde stadhouder Willem van Oranje de stad een cadeautje geven. Leiden kon kiezen: òf ze hoefden nooit meer belasting te betalen, òf ze kregen de eerste universiteit van Nederland. Het is bekend wat de Leidenaren kozen, want afgelopen donderdag werd de 443e verjaardag van Universiteit Leiden gevierd.

Het is overigens ook bewonderenswaardig hoe vaak Joost Bleijie het woord ‘universiteit’ kan uitspreken in pak-‘m-beet zes minuten, maar dat terzijde.

Joost Bleijie

Leidenaar, vader, echtgenoot, raadslid, columnist, stadsgids, historicus, politicus maar boven alles vooral Joost. In die volgorde is vlogger Joost Bleijie het beste te omschrijven. Iedere twee weken neemt hij je mee in zijn leven en laat hij je zien wat hij tegenkomt.

reacties