Featured Video Play Icon

[VIDEO] Hoe ziet Leiden eruit in 2040? Jij mag het zeggen

LEIDEN – Hoe ziet Leiden eruit in 2040? De gemeente wil het van jou horen. Groen, verkeer, bevolkingsgroei, duurzaamheidsopgaven; jij mag het zeggen.

Uitdagingen

Gemeente Leiden staat voor een aantal uitdagingen de komende jaren. Er liggen duurzaamheidsopgaven van het Rijk, de stadsbevolking groeit als kool dus er moten een flink aantal woningen bij komen, het aardgas gaat eruit dus hoe gaan we onze huizen verwarmen? Zomaar een paar vragen waar de stad zich over moet buigen.

Input uit de stad

Om mooie oplossingen te bedenken en uit te voeren, wordt er momenteel gewerkt aan een toekomstvisie ofwel omgevingsvisie tot 2040.

“We willen dit jaar met zoveel mogelijk mensen in de stad in contact komen om te weten te komen hoe zij Leiden over twintig jaar zien”, vertelt programmamanager Marcel Belt. “Er komen best wel wat forse ingrepen. Daar wil het bestuur heel graag met de stad over praten. Vandaar dat we op 25 april een grote bijeenkomst organiseren om ideeën uit de stad op te halen.”

Deze ideeën moeten de input leveren voor de volgende grote stadsbijeenkomst, in het najaar. Daarna vindt er een debat plaats in de raad.

reacties