Featured Video Play Icon

[VIDEO] Huwelijksadviezen tijdens bruidsparenmiddag

LEIDEN – Wat is het geheim van een goed huwelijk? Als de genodigden van de bruidsparenmiddag in de Hooglandse Kerk het niet weten, weet niemand het.

60, 65 en 70 jaar getrouwd

Maandag ontving burgemeester Lenferink zo’n 60 echtparen in de Hooglandse Kerk voor een uitgebreide lunch tijdens de jaarlijkse bruidsparenmiddag. De aanwezige bruidsparen zijn dit jaar maar liefst 60, 65 of zelfs 70 jaar getrouwd.

Huisbezoek

Voorheen zochten de burgemeesters van Leiden alle diamanten, briljanten en platina bruidsparen thuis op. Het werden er uiteindelijk zoveel dat de burgemeester een dagtaak kreeg aan deze bezoekjes. Daarom besloot gemeente Leiden jaren geleden de bruisparenmiddag voortaan te organiseren in de Burgerzaal. Maar toen de langgetrouwden ook daar niet meer in pasten, verhuisde de feestelijke lunch vier jaar geleden naar de Hooglandse Kerk.

“Lief zijn voor elkaar”

Tijdens de bijeenkomst trad het coverduo De Rijnsons op, genoten de genodigden van de rijk gevulde tafel en ging burgemeester Lenferink elke tafel persoonlijk langs om de echtelieden te feliciteren met hun 60-, 65- of 70-jarig huwelijk. Eerder gaf hij aan dit één van de leukste middagen van het jaar te vinden.

Maar de hamvraag is natuurlijk: hoe doe je dat, zólang gelukkig met elkaar blijven? Het antwoord blijkt simpel: “Lief zijn voor elkaar.”

reacties