Featured Video Play Icon

[VIDEO] Met Jeroen Windmeijer op stap: ‘Het Pilgrim Fathers Complot’

LEIDEN – Begin augustus ziet ‘Het Pilgrim Father Complot’ het levenslicht; alweer de derde thriller van de Leidse schrijver Jeroen Windmeijer, waarin Leiden wederom een hoofdrol speelt. Jeroen en Leiden.TV gingen samen op stap, langs verschillende locaties die hij in zijn nieuwste boek gebruikt heeft.

Dan Brown van de Lage Landen

Sommige dingen zijn gewoon tof. Bijvoorbeeld dat een Leidse schrijver vanuit het niets succesvol en populair en veelgelezen wordt. Jeroen bracht in 2015 zijn eerste thriller uit, ‘De bekentenissen van Petrus’. Het boek, dat zich voor een groot deel afspeelt in Leiden en ook nog tijdens Leidens Ontzet, sloeg in als een bom. En niet alleen binnen de stadsgrenzen: het leverde hem de bijnaam ‘De Dan Brown van de Lage Landen’ op. Op ingenieuze manier verweeft hij wetenschap, religie, legendes, een koelbloedige moord én Leiden met elkaar. Met een archeoloog als hoofdpersoon. En een mooie vrouw natuurlijk.

HarperCollins

De internationale uitgever HarperCollins nam Windmeijer op in hun stal en zo nam boek twee, ‘Het Pauluslabyrint’, een grote vlucht. Er volgde nominaties voor prijzen, uitnodigingen voor het Boekenbal, ‘van die leuke dingen die je als schrijver mag meemaken’, zoals Jeroen dat zelf omschrijft.

Verborgen geschiedenis

Nu is daar dus bijna ook boek drie, het laatste deel in de Leidse trilogie: ‘Het Pilgrim Fathers Complot’. Begin augustus wordt het boek gepresenteerd bij boekhandel De Kler aan de Breestraat. Perfect op tijd om de lezers alvast op te warmen voor het Pilgrim Fathers-jaar in 2020. De held van de trilogie, archeoloog Peter de Haan, raakt ook nu weer betrokken bij een verborgen geschiedenis.

7 augustus

Jeroen neemt ons mee langs het Leiden American Pilgrim Museum, de ruïne van de Vrouwenkerk, de Pieterskerk en de vrijmetselaarsloge aan de Steenschuur. Wat al deze plekken met elkaar verbindt? Je leest het vanaf 7 augustus in ‘Het Pilgrim Fathers Complot’.

reacties