Featured Video Play Icon

[VIDEO] Jus D’Orange: gloednieuw feest op gloednieuw plein

LEIDEN – Begin maart werd bekend dat Armin van Buuren niet zijn traditionele Koningsdagsfeestje zal bouwen voor zijn stadsgenoten. Ai. Wat nu? Het gat op de feestagenda werd al snel opgevuld door Jus D’Orange, een splinternieuw festival op de eveneens splinternieuwe Lammermarkt.

Geen Armin dit jaar

De Leidse DJ draaide sinds 2013 ieder jaar tijdens ‘Armin van Buuren presents Kingsday Leiden’. Dit jaar heeft de wereldberoemde plaatjesdraaier het simpelweg te druk om in zijn hometown te draaien. Hij zit vol in de voorbereidingen voor zijn concerten in de Amsterdam Arena en de agenda is gewoon vol. Hij sluit overigens niet uit dat hij in de toekomst wel weer wat moois bedenkt voor zijn geliefde stad.

Grote en kleine namen

Da’s lief en alles, maar ondertussen ontstond er een gapend gat op het feestprogramma in Leiden. Firma Bolwerk & KLIKK, een jong creatief organisatiebureau, sprong in dat gat en stampte binnen acht weken een festival uit de grond: Jus D’Orange! Op de Lammermarkt zullen van 13.00 uur tot 23.00 uur vele verschillende muziekstijlen van grote en kleine namen langskomen, van disco tot hiphop en house er tussenin. Lucas & Steve, Kraantje Pappie en Fiesta Macumba, om maar eens wat te noemen.

“We gaan het aanpakken door een totaalplaatje neer te zetten, dus food en artiesten”, vertelt Tom van Zelst van Kwik Events, medeorganisator van Jus D’Orange. “We zijn Armins vervanging op die dag, maar we gaan wel echt iets anders doen, echt ons eigen ding.”

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Jus D’Orange Kingsday Festival.

reacties