Featured Video Play Icon

[VIDEO] Koningsspelen 2017: helemaal okido!

LEIDEN – Er was vrijdag geen sportveld te vinden waar niet driftig werd gerend, gesprongen, gesport en gespeeld. Bijna 9000 Leidse basisschoolleerlingen werkten zich in het zweet tijdens de Koningsspelen 2017.

In beweging komen

De duizenden kinderen kregen eerst een gezond ontbijt in de klas, een cadeautje van Zijne Majesteit de Koning. Sportwethouder Paul Dirkse gaf op de Leidse atletiekbaan het algemene startschot voor de Koningsspelen, waarna de kids hun spieren opwarmden het officiële Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen: ‘Okido’.

“Sport heeft natuurlijk een wedstrijdelement, maar hier gaat het er vooral om om kinderen in beweging te brengen”, zegt wethouder Dirkse. “En het mooie is, ik hoor van Koningsspelen Nederland dat ze naar Leiden kijken naar de manier waarop we het hier organiseren. Dus dat is een groot compliment voor de grote groep vrijwilligers die dit mogelijk maken.”

Landelijk lustrum

Voor de vierde keer op rij doet Leiden mee aan de Koningsspelen. Deze sportieve dag werd in het leven geroepen tijdens de feestelijkheden rondom de kroning van koning Willem-Alexander in 2013. Het was een ideetje van tennisheld Richard Krajicek, die destijds in het Nationaal Comité Inhuldiging zat. Het bleek zo’n succes dat het initiatief dit jaar landelijk zijn eerste lustrum viert.

reacties