Featured Video Play Icon

[VIDEO] Leidse Hofjesconcerten: al tien jaar een muzikale verrassing

LEIDEN – De Leidse Hofjesconcerten vieren hun tiende verjaardag. Tijdens de komende editie pakken ze groter uit dan ooit, onder andere met een enorm openingsconcert in de Stadsgehoorzaal.

“Het voelt zeer onwezelijk. Ik had nooit gedacht dat het tien jaar zou worden”, zegt initiatiefnemer en programmeur Michiel van Westering. “Als je dan rekent: we begonnen met acht-, negenhonderd bezoekers en we zitten nu op de acht-, negenduizend… Ook dat had ik niet verwacht.” 

Horizon verbreden

De Leidse Hofjesconcerten begonnen tien jaar geleden met alleen klassieke muziek op het programma, in alleen maar hofjes. In de loop der jaren breidde niet alleen de muzikale horizon uit, maar ook de soorten locaties van het festival. Inmiddels kun je tijdens de Hofjesconcerten luisteren naar, klassiek, jazz, wereldmuziek en singer/songwriters, om maar eens wat te noemen.

“Als bezoeker kom je in aanraking met allerlei verschillende muziekstijlen, die anders buiten je horizon liggen. Als het niet je ding is, kun je zo weer een paar honderd meter verder naar het volgende hofje”, zegt Van Westering.

Openingsconcert

Het startsein voor de concerten wordt dit jaar gegeven in de Stadsgehoorzaal met een enorm openingsconcert. Op zaterdag 19 mei zullen tal van musici, die de afgelopen jaren hun opwachting maakten in de hofjes, van zich laten horen. Ook zullen K&G Leiden en Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate gezamenlijk optreden. En dat zijn een héleboel deelnemers bij elkaar..!

Programma

De Leidse Hofjesconcerten vinden plaats op zondag 20 en maandag 21 mei. Kijk hier voor het volledige programma. Ook is er een speciale Kinderroute met optredens op De Burcht en in BplusC. Tickets vind je hier.

reacties