Featured Video Play Icon

[VIDEO] Leidse schone in de race voor Miss Beauty of Zuid-Holland 2018

LEIDEN – Sanne Beekman is in de race voor de titel Miss Beauty of Zuid-Holland 2018. De Leidse schone staat 14 april in de provinciale finale. Daar wordt bepaald wie er van de Missen door mag naar de landelijke wedstrijd Miss Beauty of The Netherlands.

Gewoon zelf meedoen

De 17-jarige Sanne Beekman volgt het voorbeeld van die andere Leidse schone: Shanna Boeff. Die won vorig jaar tijdens de Miss Beauty-verkiezing zo ongeveer alles wat er te winnen viel. Sanne volgde het traject fanatiek op social media, waarna ze besloot gewoon zelf mee te doen.

Uiterlijk èn innerlijk

De Miss Beauty-verkiezing is een schoonheidswedstrijd voor jongedames tussen de 18 en 25 jaar. Maar vergis je niet, het gaat echt niet alleen maar om een fijn lijfje en een mooi koppie, zo vertelt de 17-jarige Sanne:

“Naast het feit dat je natuurlijk de beauty moet hebben, moet je ook brains hebben. Ze kijken ook naar je innerlijk, je persoonlijkheid, hoe je bent en hoe je geld ophaalt voor het goede doel. Dit jaar halen we geld op voor de LINDA.foundation, een stichting voor kinderen in gezinnen die het financieel niet goed hebben.”

YouTube-kanaal

Miss word je niet zomaar; daar gaat een heleboel voorbereiding aan vooraf. Sanne: “Ik heb van tevoren de filmpjes bekeken op YouTube met tips voor de castingdag. Toen heb ik een goede jurk uitgekozen, je moet zorgen dat je haar goed zit… Ik ben ook een YouTube-kanaal begonnen, speciaal over de wedstrijd. Zo kan ik aan mensen laten zien hoe het is om hieraan mee te doen en geef ik een kijkje achter de schermen. Voor nu is het nog een hobby, maar misschien dat het later wel groter wordt.”

Hoe groot precies? We weten het na 14 april!

reacties