Featured Video Play Icon

[VIDEO] LIFF Summer Special: filmpje pakken op bijzondere plekken

LEIDEN – Donderdag barst het Leiden International Film Festival weer los. Lekker een filmpje pakken, maar op bijzondere locaties en onder interessante omstandigheden.

Openluchtbioscoop

Neem bijvoorbeeld de openluchtbioscoop op het Pieterskerkplein. Al jaren kijken honderden mensen drie avonden lang met veel plezier naar een groot wit doek, terwijl de wind door de bomen ruist en de zon achter de kerk wegzakt. Dit jaar draait komende donderdag Rashomon, op vrijdag Logan Lucky en op zaterdag kun je kijken naar Wild Tales. Kijk hier voor aanvangstijden en tickets.

“Het is bijzonder om een film buiten te kunnen zien, zeker op een locatie als deze”, vertelt Nick Hortensius van LIFF. “De films die we vertonen laten zich ook vaak lenen om met een grote groep te zien.”

Drijf-in

Nieuw dit jaar is de Drijf-in in de Haven. Film kijken terwijl je op een bootje zit, hapje en drankje erbij; mooi verzonnen. Op vrijdag 27 juli draait The Life Aquatic with Steve Zissou. Op zaterdag 28 juli kun je vanaf een boot kijken naar die andere boot: Titanic! Wanneer je eigen watervervoer hebt, is de toegang gratis. Anders heeft de Leidse Rederij tegen betaling een plekje voor je. Kaartverkoop start binnenkort op de website van LIFF.

“Titanic is natuurlijk een van dé waterfilms. Het leek ons heel grappig om die juist op een boot te laten zien”, glundert Nick. 

Drive-in

Ook de Drive-in is weer terug. Lekker Amerikaans in je autootje film kijken bij het Valkenburgse Meer. Het duurt nog wel even; de Drive-in is in september. De eerste film is al bekend: Thelma & Louise: de ultieme roadmovie bekijken vanuit een auto. Good thinking!

reacties