Featured Video Play Icon

[VIDEO] Haarlemmerstraat in nieuw historisch jasje

LEIDEN – De Haarlemmerstraat wordt vanaf eind mei in een volledig nieuw jasje gestoken. De bestrating wordt van begin tot eind aangepakt: je zult het wegdek niet meer herkennen.

In volle glorie

De gemeente herstelt langzaamaan de historische binnenstad weer in haar volle glorie. De Haarlemmerstraat past helaas niet in dit mooie plaatje. Daarom gaat de bestrating vanaf half mei volledig op de schop.

Dagobert Schulp, voorzitter van de winkeliersvereniging, is blij met de herinrichting: “In mei zijn we begonnen met een lobby bij de diverse partijen in de raad. Uiteindelijk is er geld gevonden om, net als bij de Breestraat, de Haarlemmerstraat te vernieuwen.

Chrinees-Belgisch hardsteen uit Ierland

De oude stenen vliegen eruit en maken plaats voor een splinternieuwe straat. Er komt een rij kinderkopjes langs de afvoer en aan de zijkanten komt Chrinees-Belgisch hardsteen, geïmporteerd uit Ierland. Er wordt gelijktijdig aan het begin en het einde van de straat gewerkt; binnen ongeveer zes weken ontmoeten beide ploegen elkaar bij de Hartebrugkerk. Tijdens de werkzaamheden zijn de winkels gewoon bereikbaar voor het publiek.

reacties